kds

Slaapproblemen

Slaap jij vaak slecht? Online zelfhulp van mirro over slaapproblemen biedt tips en oefeningen om een goede nachtrust te bevorderen. Pak slaapproblemen aan!

Ga naar slaapproblemen.mirro-modules.nl >>

We slapen ongeveer eenderde van ons leven. Heel vanzelfsprekend dus. Maar helaas niet voor iedereen. Online zelfhulp van mirro helpt om manieren waarop je in de goede slaapmodus kunt komen te oefenen en verstorende factoren aan te pakken.

Op slaapproblemen.mirro-modules.nl vind je informatie over slapen. In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen. De module kun je zelfstandig achter je computer doorlopen, dus zonder de begeleiding van een zorgprofessional, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van deze site is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van slaapproblemen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Hoe slaap jij: slaap is iets heel individueels, de ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. Daarnaast kan de hoeveelheid slaap die je nodig hebt met de leeftijd veranderen.
  • Piekeren: slecht slapen gaat vaak samen met piekeren en negatieve gedachten.
  • Dagelijks ritme: regelmaat en stabiliteit in je slaapritme zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Dat geldt ook het vermijden van stimulerende activiteiten en voedingsstoffen vlak voor het slapen.
  • Ontspanning: stress en spanning hebben een negatieve invloed op slaap. Om dit tegen te gaan is ontspanning het sleutelwoord.

Bezoek de website

Slaapproblemen