kds

Overgangsklachten

De overgang zorgt voor veranderingen, dit kan effect hebben op je lichaam, je psyche en je relaties. 1,2 miljoen vrouwen in Nederland zijn in de overgang. 80% van hen heeft last van overgangsverschijnselen zoals opvliegers en slecht slapen. Eén op de drie heeft hier zo veel last van dat ze zich regelmatig ziek meldt.

Ga naar overgangsklachten.mirro-modules.nl >>

Elke overgang is uniek in kleur, intensiteit, verloop, duur, betekenis en uitingsvorm. De mate van het hebben en of ervaren van klachten verschilt per vrouw. Deze themasite gaat uit van deze visie. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

Elke vrouw ervaart de overgang anders maar hoe zorg je dat je de regie houdt over deze fase in je leven? Wat moet je weten? Wat kan je doen om hier zo goed mogelijk door heen te komen? Hoe kom je weer in balans? En zitten er ook positieve kanten aan de nieuwe levensfase waarin je terecht komt? In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen om op eigen kracht met de overgang aan de slag te gaan. De modules kun je zelfstandig (zonder begeleiding van een zorgprofessional) achter je computer doorlopen, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van deze site is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van de overgang, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Bezoek de website

Overgangsklachten