kds

Geldzorgen

Maak jij je zorgen om je financiële situatie? Geldzorgen.mirro-modules.nl biedt informatie, tips en oefeningen om stress om geld te verminderen. Minder geldzorgen is een eerste stap om je financiën weer op orde te krijgen.

Ga naar geldzorgen.mirro-modules.nl >>

In deze tijd van economische crisis zijn financiële zorgen één van de snelst groeiende oorzaken van stress voor mensen. Of je nu je baan bent verloren, door een echtscheiding heen gaat of betalingsproblemen hebt: al deze vormen van stress kunnen leiden tot gevoelens van machteloosheid, boosheid en depressie. Vaak komt er ook schaamte bij kijken. Niemand vindt het leuk om te moeten erkennen dat er geldzorgen zijn.

Online zelfhulp van mirro helpt je beter te leren omgaan met financiële stress. Je kunt testen in hoeverre je stress ervaart en je financiele zaken op orde hebt. De zelfhulpmodule biedt informatie, tips en oefeningen.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van de website is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Mijn verhaal: als je je eigen verhaal beschrijft of vertelt aan anderen dan schep je orde in je eigen ervaringen. Dat geeft overzicht en inzicht.
  • Nee is oke: wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee zeggen tegen verzoeken van anderen. Nee zeggen kan je oefenen. En het is belangrijk dat je weet waar jij je geld aan uit wil geven.
  • Stress en spanning: financiële stress houdt vaak lange tijd aan. Als spanning blijft bestaan ervaren we stress. Hoe zorg je dat geldzorgen je niet boven het hoofd groeien?
  • De omgeving: omdat je je misschien schaamt voor je geldproblemen, kun je het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Het is belangrijk om je zorgen te delen en hulp te vragen.

Bezoek de website

Geldzorgen