kds

Gamen

Gamen is leuk, hou dat zo.

Wat levert gamen je op? Wat kost het je? Kijk eens bewust naar jouw gamegedrag en leer hoe je de controle behoudt op game-check.mirro-modules.nl; voorkom een gameverslaving. Want: gamen is leuk, hou dat zo.

Ga naar game-check.mirro-modules.nl >>

Gamen is leuk, gezellig en leerzaam. Mensen leren nieuwe vrienden kennen, de oog-hand-coördinatie neemt toe, men leert er beter Engels van en het kan het zelfvertrouwen enorm doen toenemen. Door de beschikbaarheid en bereikbaarheid van games via pc en smartphone, is het echter voor sommige mensen soms moeilijk om weerstand te bieden aan de verleiding. Even gamen is leuk, maar vaak merken mensen dat ze veel langer doorgaan dan ze van plan waren.

Online zelfhulp van mirro geeft inzicht in de consequenties van mogelijk ‘te enthousiast’¬† gamen en biedt handvatten om de controle te behouden. Niet problematiseren, wel informeren! Op de site kunnen mensen testen of en in welke mate ze last hebben van overmatig/onverantwoord gamegedrag. In de module krijgen ze tips en oefeningen om een gameverslaving voor te zijn.. Ze kunnen zich ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van twee gamers.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De website is samengesteld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Het in kaart brengen van de sociale omgeving en aandacht voor het tijdsaspect worden in alle game-interventies aan de orde gesteld, zo ook bij deze zelfhulpmodule. Meegenomen bij de ontwikkeling van game-check zijn de module gamenondercontrole van Brijder Jeugd en de op de Community Reinforcement Approach gebaseerde behandeling van NovadicKentron. Onderwerpen die in de module verder aan de orde komen zijn:

  1. Gamen de baas: je gamet langer dan je eigenlijk zelf wil. Ben je nog wel de baas over de game of niet?
  2. Waarom gamen?: je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die jou verleiden om meer te gamen of waarin je meer behoefte hebt om te gamen.
  3. Gamen, familie & vriendschap: door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, maar er kunnen door het gamen ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wees hier alert op.
  4. Hoe houd ik gamen leuk: gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt, ligt een gameverslaving echter op de loer.

 

Bezoek de website

Gamen