kds

Scheiding

Na een scheiding is alles ineens anders. Eerst doe je veel samen, nu sta je er alleen voor. Je moet veel uitzoeken en regelen. Er zijn grote veranderingen waaraan je je moet zien aan te passen en die gepaard gaan met vragen en emoties. Bij de een kan het voelen als een opluchting, bij de ander alsof er een dierbare verloren is. Het vraagt veel energie, het eist soms zelfs al je aandacht op en veroorzaakt dus veel stress. Geef jezelf de tijd om bij je gevoelens stil te staan en ermee om te gaan. Deze site kan je daarbij helpen. Hij is bedoeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of al gescheiden zijn. We geven informatie over twijfels, emoties en stress; en wanneer je kinderen hebt, over kinderen en ouderschap na scheiding.

Ga naar echtscheiding.mirro-modules.nl >>

Ook angst en onzekerheid over de toekomst van de kinderen spelen een grote rol tijdens een echtscheiding. Om te voorkomen dat je de grip op je leven verliest, helpt het om na te gaan wat er gebeurt en om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van deze site is ontwikkeld door Gerda de Boer, orthopedagoog en familiemediator en Mariët Hamer, communicatiedeskundige.  Beide professionals die deskundig zijn op het gebied van scheiding. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding,  partnerrelaties en conflicthantering. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om je partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in jezelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na je scheiding precies samen? Als je weet waar de emoties en stress vandaan komen, kun je ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: Je kunt er veel aan doen om te zorgen dat je kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. Je kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

Bezoek de website

Scheiding