kds

Depressie

Als je somber bent, heb je meestal nergens zin in. Zeker geen leuke dingen. Misschien twijfel je ook vaak of iets je wel gaat lukken. Dat kan je onzeker maken. Hierdoor kan een negatieve spiraal ontstaan. Positieve ervaringen kunnen een negatieve spiraal doorbreken. Daarom zijn ze zo belangrijk!

Om je te ondersteunen de somberheidsklachten aan te pakken, ontwikkelt Stichting mirro de module Depressie. Want om klachten te verminderen is het belangrijk dat je begrijpt waar je last van hebt. We geven daarom informatie over somberheid, depressie en stress. Verder bieden we een uitgebreide zelfhulpmodule waarin het volgende aan bod komt:

  • Gebruik leren maken van helpende gedachten om angsten de baas te blijven
  • Negatieve gedachten omvormen naar iets positiefs
  • Het belang van ontspanning en de nadelen van te veel spanning
  • Positieve activiteiten
  • Weg met somberheid!

Deze website is bedoeld voor mensen met milde depressieklachten; gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelen en/of minder plezier beleven dan voorheen aan activiteiten. Wanneer je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook baat hebben bij de oefeningen. Maar we raden je aan met je huisarts te overleggen welke hulp voor jou het meest geschikt is.

De inhoud van deze site is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van depressie. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie.

Bezoek de website

Depressie