kds

Alcohol en Ouderen

Alcohol en ouderen: hoe houd je het gezellig? Online zelfhulp van mirro maakt 55-plussers bewust van hun alcoholgebruik en de voor- en nadelen daarvan.

Ga naar alcoholenouderen.mirro-modules.nl >>

Je drinkt dagelijks. Voor de gezelligheid, omdat je wat wilt ontspannen of omdat je liever niet aan iets vervelends wilt denken. Even ontsnappen aan de dag? Kan ‘eentje’ dan echt nog wel? Of heeft het misschien ook onvoorziene gevolgen voor jou. Online zelfhulp van mirro biedt inzicht en concrete tips.

Zelfhulpmodule ontwikkeld door experts
De inhoud van de website is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Alcohol: je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.
  • Lichamelijke gezondheid: als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan.
  • Dagelijks leven: als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen.
  • Psychische gezondheid: alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Aan de andere kant kan het ook leiden tot geestelijk ongemak.

Bezoek de website

Alcohol en Ouderen